LIFE (SAD,2017) - 1/10




U nedostatku Aliena (pošto vidim da se mnogi žale da najnoviji Scottov uradak nema veze s «pravim» Alienom), ipak smo dobili Aliena. Ali Aliena za maloumne. U ovom filmu vjerojatno bi uživali plagijatori poput Vase Brkića, Pave Barišića i sličnih jer ovo je čisti PLAGIJAT. Pa jebem li ti sve pa kakvi su to producenti koji kad im dođu dva dripca i donesu scenarij filma koji je ISTI kao Alien (samo jedno 8000 puta gluplji) i za to im daju 60 milijuna dolara budžeta.
Naravno da ovom filmu nije mogao pomoći ni inače solidni švedski filmaš Daniel Espinosa (odličan Snabba Cash, dolazak u SAD pa štancanje, vidim da mu se jedan od sljedećih projekata zove Anarhisti protiv ISIS-a), a takav klišeizirani scenarij vjerojatno bi mogli složiti i dva malo bolja učenika koji idu po posebnom programu. No, jebaj ga dripci su zgrnuli lovicu na nekoliko ranijih filmova poput Deadpoola pa su dobili lijepu paru i za ovu debilanu u kojoj samo neke od izrečenih rečenica glase: Mrzim tog Calvina (Alienu su dali ime Calvin ?!?). Ne smijemo dopustiti da Kalvin dođe do zemlje. Ti se spasi, a ja ću se žrtvovati. I tako. Uglavnom jeza...
A priča? Alienska!
Skupina astronauta traži uzorke života na Marsu (za koje je, prema za sada dostupnim dokazima jasno da nešto ne postoji). Ekipicu kozmičkih imbecila koji se nalaze negdje blizu marsove orbite pokosi kiša meteora, pa jedan od njih veže dio svemirskog broda da se mogu vratiti, pa onda opet nekako nađu uzorke s Marsa na kojima se pokaže da ima neki trag života. Naravno da to odmah javljaju na zemlju, tamo je opće veselje, postanu zvijezde glavne, sva djeca ih vole i šalju im pitanja, a neka djevojčica alienčića pokrsti Calvin po američkom predsjeniku Calvinu Coolidgeu (avaj idiotizma). I tu kreće veselje. Alienčić prvo izgleda ko neki spermić, onda ko morska zvijezda, pa kao hobotnica pa kao križanac poskoka i hobotnice pa kao križanac gremlina i hobotnice. Uglavnom užas. Naravno, dalje nije teško pogoditi. Kalvin rješava jednog po jednog člana posade, sve je to jaaaaaaaaaaako predvidljivo, a pogađate, ko jedini preživi – ženski član posade.
Za razliku od Aliena nema tu antologijskih makar horor scena za pamćenje. Nula bodova. Glavna junakinja nije ni do stidnih dlačica našoj hrabroj Ripley. Više je to nekakva plačipičkasta pekmezasta bezveznjača u izvedbi bezizražajne Rebecce Ferguson da je to pomalo bolno za gledati. Obično ovakve isprdke od filmova nanjušim unaprijed pa ih zaobiđem u širokom luku, zato sam uglavnom prestao i gledati veliku većinu blokbastera a jedini superjunak kojeg sam još spreman pogledati su Zagor il Superhik, no ovaj puta sam naletio ko budala na šamar štono bi se reklo. Kao što sam rekao, u najkraćim crtama bih ovo mogao opisati Alienom za maloumne jer ovaj film stvarno boli koliko je glup i drago mi je što se pokazao kao potpuni flop na kino blagajnama. Ipak ljudi nisu toliko glupi ko što bi se moglo pomisliti na prvu.

IMDB LINK

Primjedbe