WILD (2016,NJE) - 6/10

 
Anja je prilično usamljena, a bogami i čudna djevojka čiji se život potpuno promjeni nakon susret s jendim vukom. Vuka je susrela putem na posao kako se smuca šumarkom praktički u središtu grada u kojem živi, a potom ona postane opsjednuta ovom divljom životinjom. Ubrzo organizira ekipu kako bi tog vuka i uhvatila, a nakon što to i učini, vuka smjesti u svoj stan. Sve je očitije kako ova djevojka polako ali sigurno potpuno počinje gubiti razum i luditi i sve više i sama počinje podsjećati na divlju životinju s kojom počinje izgrađivati i više nego neobičan odnos.
Divljina je još jedan prilično čudan film iz Njemačke, koji bi se mogao shvatiti i kao svojevrsna kritika današnjeg otuđenja čovjeka od prirode. Naravno da se ovdje ide u krajnje ekstreme jer način na koji se Anja odluči ponovno sroditi s prirodom ni u kojem slučaju ne može se nazvati normalnim. Na početku još donekle normalna pa i zgodna djevojka počinje se polako pretvarati u prljavu i smrdljivu odrpanku, kojoj je draže društvo ćudljivog vuka nego ljudi. Ne mogu baš reći da me ova njemačka drama pretjerano oduševila, no u svakom slučaju je zanimljiva. Tim više jer scene u kojem se glavna glumica Lilith Stangenberg druži s vukom trebalo je znati snimiti, a trebalo je imati i "muda" cijelo vrijeme biti u takvoj blizini vučka ma koliko on dobro bio dresiran. Možda sam u zabludi i možda su te scene s vukom kompjuterski generirane, no baš mi i ne izgleda tako.
Scenaristica i redateljica ovog flma je relativno poznata njemačka glumica Nicolette Kreibtz, a ovaj je film imao premijeru u Sundanceu, gdje je bio u konkurenciji za nagradu svjetske kinematografije. Dobio je Wild još nekoliko nagrada i po njemačkim festivalima, a posebno priznanje dobio je na izboru za njemački film godine. Uglavnom, solidan film od kojeg se možda moglo i više izroditi, no i ovako nije za baciti.

IMDB LINK

Primjedbe