INITIALS SG (2019,ARG) - 6/10


 

Sergio Garces (Diego Peretti) sredovječna je protuha iz Buenos Airesa koji je cijelog života pokušavao uspjeti kao glumac i pjevač, no nije dogurao dalje od pornića. Činjenica da sa slavnim francuskim glazbenikom Sergeom Gainsbourogom dijeli ne samo inicijale, već i prepoznatljivi kvrgavi i veliki nos (koji će postati još uočljiviji kad ga slomi u bizarnoj prometnoj nesreći na početku, a bit će to početak niza nesreća i pehova za ovog očito baksuznog tipa) očito je utjecala da dodatno Sergio za sebe misli da je neka faca. Da je cooler i zavodnik kojem žene ne mogu odolijeti, a zapravo je sitni bezveznjak koji od života nije uspio napraviti apsolutno ništa. Iako je pedeseta godina života vrlo blizu, on se i dalje trudi živjeti kao da je mladić, a čak je nekoć snimio i album obrada pjesama Sergea Gainsbourga, koji je, naravno, prošao potpuno nezapaženo.

Radnja cijelog ovog filma odvija se za vrijeme SP-a 2014. godine u Brazilu u kojem je njegova Argentina stigla do finala s Njemačkom pa tako on sve utakmice Gaučosa prati u sretnom dresu uz koji Argentinci redovito pobjeđuju. Situacija će se u njegovom životu zakomplicirati kada upozna usamljenu Amerikanku Jane (Julianne Nicholson, koja se u zadnje vrijeme dosta često pojavljuje u ovim latinoameričkim filmovima) koja je poslovno završila u Buenos Airesu. Jane će se baš zakačiti za Sergia, a bonvivan i žmukljar koji se konstatno provlačio kroz život kao jegulja izbjegavajući ozbiljne veze i bilo kakvu odgovornost, ubrzo će se uvaliti i u iznimno pogibeljnu i opasnu situaciju.

Zaista ne znam što sam očekivao od ovog filma koji je na IMDB-u okarakteriziran kao humorna drama, no nema tu baš previše prilike za smijeh. Nešto što je u početku možda i djelovalo kao pomalo apsurdistička crna komedija, vrlo brzo će skrenuti u puno ozbiljnije, čak i neočekivano mračne vode i što se toga tiče, scenarističko - redateljski tandem Rania Attieh i Daniel Garcia uspjeli su postići faktor iznenađenja. No, nije to bio faktor iznenađenja koji sam očekivao jer nakon ovog filma koji je premijeru imao na festivalu u američkoj Tribeci, ipak nisam bio baš toliko zadovoljan kao što sam očekivao.  

IMDB LINK 

Primjedbe