THE SECRETS SHE KEEPS (2020,AUS) - 7/10

 


Vodi nas ova misteriozna mini-serija u Sydney, gdje ćemo upoznati dvije žene posve različitih društvenih pozadina kojima je zajedničko da su obje u poodmakloj fazi trudnoće. Ili se tako barem čini na početku. Agatha (Laura Carmichael) je povučena djelatnica u supermarketu u luksuznom kvartu u kojem živi Meghan (Jessica De Gouw). I dok Meghan živi naizgled savršeni život s mužem uglednim sportskim novinarom i dvoje djece, a treće je na putu, Agatha je prava povučena čudakinja za koju ćemo vrlo brzo shvatiti da ima ozbiljnih psihičkih problema i da je to žena koja je proživjela svašta u životu. Dok Meghan ima svoj blog na kojem posta svoje dogodovštine iz trudničkog života, Agatha kao da je zavidna na nju i njezin život, no vrlo brzo postat će nam jasno da obje ove žene skrivaju brojne mračne tajne koje bi mogle potpuno uništiti njihove živote.

Već na kraju prve (od ukupno šest) epizode shvatit ćemo da Agatha zapravo uopće nije trudna, već ona samo glumi da je u poodmakloj fazi trudnoće kako bi u brak namamila mornaričkog časnika koji ju je ostavio nakon kratkotrajne romanse. Da se, također već u prvoj epizodi (sve spoilere koje ću baciti su iz prve epizode), naslutiti da je Agatha ranije imala dijete koje je preminulo i jasno je da ona očajnički želi postati majka, no u njenom ponašanju mnogo toga jako je čudno. Vrlo brzo ispostavit će se da su životi obje glavne protagonistice zapravo kule sagrađene od laži, no dok su Meghanine laži one možda i tipične životne, situacije kakve se mogu dogoditi prosječnim ljudima, Agatha će se ispostaviti kao potpuni sociopat i manijak.

Iako "The Secrets She Keeps" nije jedna od onih produkcijski top serija te ni scenarij, ni režija, a posebno ne gluma tu nisu na onoj vrhunskoj razini, mora se priznati da se priča tu gradi jako fino. Tajne će se malo, pomalo početi razotkrivati i razgrađivati, a kada netko cijeli svoj život gradi na lažima to vjerojatno nije nimalo lako. Čovjek kad je iskren i kad ništa ne izmišlja tada i ne mora puno razmišljati o pojedinim situacijama i svom ponašanju. No, kada se netko zapetlja u laži i tajne, tada treba stalno paziti na detalje i stalno smišljati nove laži kako se ta kula sagrađena na krhkim temeljima od laži ne bi počela raspadati. Bio je ovo na kraju puno mračniji sadržaj od onoga što sam očekivao, a iako će priča nakon nekog vremena postati dosta predvidiva, nije ovo na kraju bilo uopće loše. 

IMDB LINK 

Primjedbe