TOGETHER TOGETHER (2021,SAD) – 6,5/10


 

Matt (Ed Helms) je četrdesetineštogodišnji samac, uspješni programer koji je odlučio konačno imati obitelj. I to na posve nekonvencionalan način jer pošto očito Matt nije uspio pronaći žensku osobu s kojom bi dijete dobio na klasičan način, potražio je on dobrovoljku (naravno, uz financijsku kompenzaciju) koja bi bila surogat majka njegovom djetetu. I na njegov oglas javila se 26-godišnja Anna (Patti Harrison), djevojka istočnjačkog porijekla, također solerica koja radi u kafiću, a novac će joj dobro doći jer konačno planira upisati fakultet. I Anna će biti odabrana od strane Matta i počet će tako njihov neobičan odnos kroz sljedećih devet mjeseci u ovoj čak i simpatičnoj rubno - romantičnoj humornoj drami premijerno prikazanoj u Sundanceu.

Scenaristica i režiserka Nikole Beckwith kojoj je ovo bio drugi dugometražni igrani film uspjela je izbjeći upadanje u očekivane klišeje u koje bi ovaj indie film sasvim sigurno upao da je sniman u klasičnoj holivudskoj produkciji. Više je "Together Togerther" film snimljen po uzoru na Woodyja Allena (čije klasike Annie Hall i Manhattan spominju likovi tijekom razgovora), nego na one sladunjave i ljigave romantične komedije u kojima se dvoje ljudi susretne, zaljubi, prekine, trči jedno za drugo na aerodrom, pomiri se, pa opet prekine, dobije rak pa se izliječi i onda opet prekine da bi se na kraju ipak pomirili. Djeluje to dosta životno i oba lika sasvim su zanimljivo izgrađena i kako vrijeme prolazi sve bolje i bolje ćemo ih upoznavati, baš kao što će se i oni međusobno upoznavati.

Ed Helms, kojeg se i dalje vjerojatno najbolje sjećamo kao pijanog zubara koji se potpuno razulari kad se naloče pa si sam čupa zube u "Mamurluku" savršeno je pogođen za ulogu povučenog, geekastog samotnjaka koji nije imao tu sreću pronaći srodnu dušu s kojom bi zasnovao obitelj. Da se naslutiti da je on nekoć možda i bio u braku ili dužoj vezi, no očito to nije uspjelo i od tada je sam iako je on zapravo sasvim ok tip koji ujedno i ima para. Anna je također dosta kompleksan lik. Nakon što je još kao srednjoškolka rodila pa dala bebu na posvajanje, otišla je ona od kuće i prekinula svaki kontakt s obitelji. Ne mogu oni biti različitiji, no situacija u kojoj će se naći dovest će do toga da se ipak počnu zbližavati, a izvedba i rezultat svega toga bit će prilično iznenađujući, na kraju možda i razočaravajući za romantične dušice koje vole šmcrati uz rom-comove.

IMDB LINK 

Primjedbe