TEXAS CHAINSAW MASSACRE (2022,SAD) - 2/10


 

Današnji Hollywood očito ima neki fetiš na horor klasike, a na red za kasapljenje je stigao i legendarni "Teksaški masakr motornom pilom". Doduše, bio je ovo već deveti nastavak franšize koju je kultnim slasherom još 1974. začeo Tobe Hooper i u kojoj se pojavljuje zloglasni Leatherface, no čovjek jednostavno ne može vjerovati da je moguće snimiti nešto baš toliko glupo. Novi "Texas Chainsaw Massacre" je film toliko glup da čovjeka jednostavno mora početi boljeti moždana ovojnica. Brutalni je to slasher u kojem krv doslovno teče u potocima, rmpalija s motorkom i ostalom aparaturom reže ljude na pola, drobi im glave, no svo to nasilje potpuno je besmisleno i užasavajuće idiotsko.

Sama premisa ovog nastavka toliko je imbecilna da je to teško shvatiljvo. Pola stoljeća od originalnog Leatherfaceovog iživljavanja nad mlađarijom koja je zalutala u njegov šor, on je i dalje živ i zdrav te spreman za nove avanture. U napušteni gradić u Texasu zaputilo se tako društvance nekakvih influencera koji propalo mjesto planiraju pretvoriti u raj za hipstere. Stiže ondje potom autobus slične žgadije, a naravno da će se ispostaviti da gradić koji su kupili i nije posve prazan i da su svojim ponašanjem probudili zlo koje je izgleda bilo pod kontrolom skoro pedeset godina. Woke kultura stigla je tako i u zapušteni, ruralni Texas, a moram priznati da sam pomalo i uživao dok je gospodin Kožofaci (koji bi, eto, trebao imati barem 70 godina) masakrirao sve te influencere.

Nisu se jadni ni snašli i nisu uspjeli uključiti prijenos uživo na Facebooku, TikToku ili čemu već, a ovaj ih je već iskasapio. Potpuno je ovaj nepotrebni reboot lišen svakog smisla, a dok je originalni film iz 1974. jedan od THE horora, film strave i užasa od kojeg se doslovno smrzava sadržaj crijeva i to iz više razloga, ovo je samo sadržaj crijeva. Stvarno mi neviđeno idu na živce svi ti rebootovi, remakeovi, bespotrebni nastavci koje danas snimaju očito potpuno netalentirani ljudi koji kao da originalne predloške uopće i nisu pogledali.

IMDB LINK 

Primjedbe