CONFESSION (2022,KOR) - 7/10


 

Iako smo zadnjih godina imali nekoliko slučajeva da su se Amerikanci bacili na remakeove korejskih filmova, sada su Koreanci ti koji su se poslužili nečijim predloškom. Točnije, scenarist i redatelj Jong-seok Yoon kojem je kao inspiracija poslužio poznati španjolski triler "The Invisible Guest" Oriola Paula. No, nije to klasični remake i puko prepisivanje već viđenog, već je Yoon priču zanimljivo preradio, prilagodio je korejskim uvjetima i snimio sasvim korektan triler.

Triler prepun iznenađenja, twistova, zanimljive strukture koji sve do samog kraja drži pažnju. Sve tu kreće kada je ugledni i uspješni biznismen Min-ho osumnjičen za ubojstvo ljubavnice. Iako sve sugerira da je upravo on u hotelu usmrtio ljubavnicu, zbog nedostatka dokaza je pušten na slobodu, a k njemu dolazi odvjetnica kako bi saznala što se konkretno dogodilo.

I u formi flešbekova Min-ho odvjetnici govori svoju verzija događaja i sve ono što je prethodilo ubojstvu njegove ljubavnice. Saznajemo tako da je njegova žena bogata, a i on je prilično uspješan, a uvjeren je da mu netko smješta. Čak je siguran da ubojstvo njegove ljubavnice mora imati veze s prometnom nesrećom u kojoj su oboje sudjelovali i kada su pokušali prikriti tragove, no netko ih je očito uhvatio na djelu. Iako mi je od početka sve to pomalo djelovalo poznato, a kako i ne bi pošto je "Confession" baziran na poznatom španjolskom filmu, riječ je o trileru koji drži pažnju.

IMDB LINK 

Primjedbe