RUMBLE THROUGH THE DARK (2023,SAD) - 5/10


 

Aaron Eckhart nekoć je bio glumac koji je nastupao u dobrim filmovima i imao je on dobrih uloga. Od "In the Company of Men", preko "Erin Brockovich" pa do odlične satire "Thank you for Smoking", no već godinama je njegova karijera u strmoglavom padu. Bira on uloge u filmovima koje bi valjda odbio i Nicolas Cage u svojoj ludoj fazi kad je nagomilao treševa za tri života, a sada je u tu fazu očito upao i Eckhart. Stvarno se ne mogu sjetiti dobrog filma u kojem je on glumio, a dobar nikako nije ni ovaj mračni i nasilni triler čija se radnja odvija negdje u delti Mississippija.

Eckhart je u "Rumble Through the Dark" Jack Boucher, već ostarjeli boksač koji i dalje zarađuje ilegalnim borbama bez rukavicama. Kroz flešbekove stalno pratimo i njegovo djetinjstvo i kako ga je majka ostavila, a potom prigrlila žena koja ga je posvojila i pružila mu dom. No, ta žena sada je bolesna, njenu kuću je Jack zakockao, a usput je dužan i lokalnoj mafijašici koja ujedno organizira ilegalne boksačke mečeve. Zbog silnih udaraca u glavu Jack je već dementan i konstantne bolove ubija lijekovima i alkoholom, a nakon jedne borbe izgleda da će mu se sreća osmijehnuti.

Dobit će on na kocki, no već iste večeri netko će mu ukrasti taj novac, a to će Jacka odvesti na tu borbu kroz mrak iz naziva filma. Kao opcija da se izvuče iz duga mafijašici bit će mu ponuđena borba s tipom koji izgleda kao King Kong, a što ovaj film ide dalje, sve to postaje još gore. Tu je još i striptizeta iz cirkusa Annette (Bella Thorne) koja će pronaći Jackov novac i čiji će se putevi spojiti u posve bedastom smjeru. Do kraja tu ima jako malo smisla, nesretni Jack dobit će batina i batina po tom polusvijetu ruralnog Mississippija u kojem je jedan lik groteskniji od drugoga.

IMDB LINK 

Primjedbe