NO EXIT (2022,SAD) - 6,5/10


 

Bio je ovaj misteriozni triler čija se radna uglavnom odvija na jednoj lokaciji pomalo na tragu filmova kakvi su se snimali prije dvadesetak godina. Na tragu filmova poput "Identitet" s Johnom Cusackom, ne pretjerano zahtjevna zabava puna preokreta i iznenađenja snimljena prema istoimenom romanu Taylora Adamsa. Mjesto radnje je motel u planinama Utaha gdje će skrovište uslijed sniježne oluje pronaći nekoliko ljudi koji se uglavnom ne poznaju. Ondje će se silom prilika zateći i mlada Darby (Havana Rose Liu) koja je prethodno pobjegla iz rehabilitacijskog centra za ovisnike kad je čula da joj je mama završila u bolnici.

Nakon bijega iz centra i krađe auta zaputila se prema Salt Lake Cityju, no oluja je takva da su sve ceste zatvorene, stradali su svi komunikacijski kanali i jedini izbor joj je skloniti se u motelčić. Tamo se već nalazi četvero stranaca - Ash (Danny Ramirez), Lars (David Rysdahl), Ed (Dennis Haysbert) i Sandi (Dale Dickey), no kada u jednom trenutku Darby izađe van kako bi uspjela doći do signala za mobitel, vidjet će da se u onom tipičnom otmičarskom bijelom kombiju zamračenih stakala iz filmova nalazi djevojčica. Klinku s izolirkom na ustima i zavezanih ruku evidentno je oteo netko od društvanca koje se smjestilo u motelu, a na Darby je sada da pokuša otkriti ne samo tko bi to mogao biti, već kako i spasiti djevojčicu uslijed ove snježne oluje.

I bio je na kraju "No Exit" sasvim solidan trilerčić koji u sebi skriva i brojna iznenađenja, bez obzira što relativno rano saznajemo tko je oteo djevojčicu. No, nema brige, jer se tu iznenađenja i preokreti samo nižu jedno za drugim, a svi prisilni stanovnici motela djeluju kao da skrivaju nekakve tajne. Klasični je to popcorn film u kojem priča pa i izvedba cijelo vrijeme plešu po rubu campa, a kako vrijeme prolazi pretvara se sve više o u potpuni kaos. Film je to od kojeg ne treba previše očekivati i tada je "No Exit" sasvim solidna i gledljiva zabava.

IMDB LINK 

Primjedbe