GIRL IN THE PICTURE (2022,SAD) - 8/10


 

Još jedna nestvarna, bolesna, šokantna i tragična true crime dokumentarna priča stiže nam, otkud drugdje nego, iz Amerike. "Girl in the Picture" Skye Borgman počinje misterioznom pogibijom djevojke čije je tijelo pronađeno uz cestu u blizini Oklahoma Cityja u travnju 1990. godine. Iza djevojke za koju se pretpostavljalo da je 20-godišnja striptizeta Tonya Hughes ostao je dvogodišnji sin Michael i puno stariji muž Clarence. No, čim su Tonyine kolegice iz striptiz bara u kojem je radila u imeniku pronašle osobu za koju su pretpostavljale da bi mogla biti njena majka, ona im je rekla da je Tonya umrla kad je imala 18 mjeseci.

Identitet poginule djevojke tek je prvi misterij u ovom jezivom dokumentarcu čija se radnja proteže sve od šezdesetih godina prošlog stoljeća pa skoro do sadašnjosti kada je konačno otkriven pravi identitet plavokose i plavooke djevojčice s fotografije i sudbina njenog sina. "Girl in the Picture" jedan je od onih dokumentaraca koji funkcioniraju kao najuzbudljiviji triler, a Borgman je uspjela tu okupiti bezbroj još živih svjedoka vremena. Među njima je i danas već prilično stari umirovljeni agent FBI-ja iz Oklahome koji je istraživao otmicu Michaela koju je počinio njegov otac četiri godine kasnije. No, priča koja se skriva iza naizgled jedne od običnih nasilnih smrti u Americi kakvih godišnje valjda ima na tisuće, skriva nevjerojatna iznenađenja i šokove.

Sve tu postaje sve gore i gore, sve luđe i luđe, apsolutno nestvarno i nezamislivo i nešto takvo vjerojatno je moguće samo u Americi. Čak i kasnija presuda osobe koja će se ispostaviti odgovorna za sva ta zvijerstva i bolesnoće, pokazat će se ne kao kraj cijele priče, već će samo otvoriti vrata za nove krakove tragedije koja je u međuvremenu zaintrigirala mnoge. Kako je to čest slučaj u Americi, brojni istraživački novinari, internetski detektivi pa i prijatelji i poznanici poginule djevojke nastavit će istraživati slučaj i pokušati doći na odgovore na pitanja. Ova od početka uznemirujuća i stravična priča postajat će sve strašnija i jezivija, no do kraja će se sve niti nekako povezati i dobit ćemo zaključenje ove priče.

IMDB LINK 

Primjedbe