BRING ME HOME (2019,KOR) - 7/10

 




Lee Young-ae korejska je glumica koju vjerojatno jako dobro pamte fanovi lika i djela legendarnog Chan-wook Parka. Glumila je Lee u njegovom "Joint Security Area", a potom je bila i gđa osveta u završnom dijelu njegove osvetničke trilogije "Lady Vengeance" iz 2005. godine. No, ova glumica od tada kao da je iščeznula s lica zemlje i nastupila je u posljednjih petnaestak godina tek u nekim serijama. Na pravi povratak na filmsku scenu odlučila se ulogom u ovoj prilično dobroj kombinaciji trilera / drame debitanta Swung-woo Kima s kojom se predstavio na festivalu u Torontu. Gotovo 15 godina nakon gđe osvete, Lee je ponovno u akciji u filmu koji se pokazao kao potpuno iznenađenje.

Ponajviše iz razloga jer sam od "Bring Me Home" očekivao pomalo tugaljivu, potencijalno dosadnjikavu arty dramu o ucviljenoj majci koja ne odustaje od potrage za svojim sinom ni šest godina nakon što je on nestao. Svo to vrijeme Jung-yeon (Lee) ne miri se sa sudbinom da joj je sin mrtav i uvjerena je da je mališan negdje živ, da ga je netko oteo. I policija je odustala od njezinog slučaja, nitko osim nje više ni ne traži maloga, no jednog dana Jung-yeon će dobiti anonimnu dojavu da bi njezin sin mogao biti dječak koji živi u ribarskom naselju. Zaputit će se žena tako ondje nadajući se da bi misteriozni klinac zaista mogao biti njezin sin i vjerujući da će joj lokalni policajci biti od pomoći. No, ispostavit će se da će i dalje sve morati napraviti sama jer su tamošnji policajci korumpirani i na plaći su lokalne kriminalne obitelji kod koje gotovo kao rob živi njezin sada odoka desetogodišnji sin.

Emotivna drama o nestanku djeteta i neutješnoj majci vrlo brzo će se pretvoriti u šokantni i mračni, gotovo pa osvetnički triler o ženi koja će učiniti sve da pronađe svoga sina. Moram priznati da ipak nisam očekivao ovako mračnu, na trenutke i šokantnu i potresnu priču koja se bavi temama kao što su zlostavljanje djece, moderno robovlasništvo i posvemašnju korupciju i pokvarenost sustava koji se previše ne zamara što se sve to događa. Iako se na prvu možda i čini da sam previše zaspoilao cijelu ovu priču, ne treba brinuti jer "Bring Me Home" zaista nudi pregršt iznenađenja, preokreta, šokantnih, jezivih ali i iznimno emotivnih trenutaka pomalo na tragu najupečatljivijih revenge trilera / drama iz zlatnog doba takve vrste filmova.

IMDB LINK 

Primjedbe