TRUTH SEEKERS (2020,GBR) - 7/10


 

Britanski dvojac Nick Frost - Simon Pegg koji se prije sada već dosta godina proslavio parodijama kao što su "Shaun of the Dead", "Hot Fuzz" ili "The World's End" odlučio je ponovno udružiti snage. I to za televizijsku seriju koja je nastavak njihovog tipičnog stila i humora, a ovaj puta opet su se odlučili parodirati horor žanr. I to ne samo horor je "Truth Seekers" je parodija i na sadržaje o paranormalnom poput "Dosjea X", na "Ghostbusterse", kao i na sve popularnije teorije zavjera. Iako ova brzopotezna serija možda i nije toliko smiješna kao neki njihovi prethodni sadržaji, opet to često izvlače nerijetko potpuno apsurdne situacije koje se sasvim solidno balansiraju s često jezivim i nelagodnim ugođajem.

Okupili su Frost i Pegg i ovaj puta zanimljivu glumačku ekipu, a debeljuškasti Frost ovaj puta je šef parade, dok se Pegg pred kamerom maknuo postrance i on je Dave, vlasnik teleoperaterske komapnije SMYLE u kojoj je glavni inženjer Frostov Gus Roberts. Gus svoj posao u najvećoj britanskoj internetskoj i mobitelskoj kompaniji vidi i kao savršeni paravan za svoj hobi, istraživanje paranormalnih pojava. Iako se time već bavi desetljećima i naravno da ima svoj Podcast, no nikada se on nije ni približio duhovima ili sličnome. To će se promijeniti kada za novog partnera na terenu dobije smotanog crnca Eltona Johna, koji će nevoljko postati i njegov partner u potrazi za paranormalnim.

Ovom dvojcu će se priključiti i misteriozna djevojka Astrid za koju nam je od početka jasno da je proganjaju duhovi, a svi oni uskoro će se nekim čudom uspjeti ući u trag nezamislivoj, gotovo apokaliptičkoj teoriji urote koja možda i nije samo teorija. Iako je ovo bilo dopadljivo i bedasto, ipak sam očekivao da bi cijela ova priča mogla biti i puno duhovitija i smiješnija, no sve mi se više čini da se dvojac kojem je tako nešto lakoćom polazilo za rukom nekoć, pomalo ispuhao. 

IMDB LINK 

Primjedbe