THE LONG NIGHT (2022,SAD) - 4/10


 

Već stotinu puta sam se uvjerio da kad nešto izgleda kao govno i kad smrdi kao govno, to onda obično i jest govno, no to me nije sprječilo da ugazim i u ovo govno od filma. Premisa ovog horora činila mi se zanimljiva i unatoč upozoravajuće niskoj ocjeni na IMDB-u (3.7 dok ovo pišem), odlučio sam dati šansu "The Long Night" i na svoju žalost izdržao do kraja. Bio je ovo jedan od najdosadnijih horora koje sam ikada uspio odgledati i zapravo mi je pomalo neugodno što sam to uspio odgledati do kraja. Pojavljuje se tu u epizodnim ulogama dvoje očito potpuno propalih glumaca (Jeff Fahey i Deborah Kara Unger), a u središtu pažnje je mladi par koji će se naći na meti bizarnog apokaliptičnog kulta.

Grace (Scout Taylor - Compton koja je još kao tinejdžerica utjelovila Laurie Strode u Halloweenima Roba Zombieja) i Jack (Nolan Gerard Funk) par je iz New Yorka koji se zaputio na jug kako bi otkrili tko su njeni roditelji. Dok je Grace siroče, Jack je iz bogate snobovske obitelji, a godinama ona pokušava saznati tko su bili njeni roditelji. Javit će joj se tako misteriozni istražitelj koji tvrdi da ima konkretne tragove o njenom porijeklu te će se njih dvoje zaputiti prema njegovoj izoliranoj plantaži duboko u američkom jugu. Već i sama gluma bila je dovoljno upozorenje da se upali alarm za uzbunu koje je skoro eksplodiralo u onoj stereotipnoj sceni kad gradski par sa sjevera staje na benzinskoj postaji gdje ih očigledno neprijateljski odmjeravaju dobri stari hilbiliji.

Dokoturat će se Grace i Jack nekako do plantaže, no iako istražitelja nema, ući će oni u onu tipičnu kuću s juga koja kao da je ispala iz "Prohujala s vihorom". Dok čekaju da se domaćin pojavi, počet će se događati neke čudne stvari. Grace će početi doživljavati neke mračne vizije, u šumi će pronaći jedan od onih okultističkih oltara kao iz "True Detectivea". Naravno da će ostati bez signala na mobitelu, a kućni telefon će se isključiti, no vrhunac svega bit će kad shvate da im je kuća okružena članovima nekog kulta. Desetak osoba u dugim mantilima i s kozoglavim maskama na licima očito su došle po nešto ili nekoga, a Grace će shvatiti da bi joj puno bolja opcija bila da nije išla čačkati po obiteljskoj povijesti. Bilo je ovo dosta loše od početka do kraja, potpuno neoriginalno i dosta besmisleno, a nevjerojatno dosadno za jedan horor takvog tipa.

IMDB LINK 

Primjedbe