WORST ROOMMATE EVER (2022,SAD) - 7,5/10


 

Eto nama još jedne Netflixove true crime dokumentarne serija koja se, kao što sam naziv sugerira, bavi slučajevima vezanim za nečije cimere. Nije "Worst Roommate Ever" sadržaj koji se kvalitetom može mjeriti s najboljim izdancima ovog podžanra. Bit će da su Amerikanci posljednjih godina prežestoko krenuli sa žmikanjem slučajeva svojih najpoznatijih bolesnika i manijaka pa su ispucali sve one najzanimljivije i najkvalitetnije priče, no onima koje ionako zanima ova tematika i "Worst Roommate Ever" trebao bi biti zanimljiv. Sastoji se ova petodijelna serija od četiri priče koje podosta variraju i zanimljivošću i kvalitetom.

Pomalo začuđujuće, dvije najbolje priče ostavljene su za kraj, a svima je zajedničko da su nevjerojatno bizarne, čak i opskurne. U prvoj priči ovaj termin "cimer" odnosno sustanar zapravo je gotovo ruban jer epizoda se bavi slučajem s kraja osamdesetih kada je beskućnika iz Sacramenta udomila starija gospođa koja je bila vlasnica doma za takve ljude. Kada je beskućnik nestao, a njegovoj socijalnoj radnici postalo je čudno što je čovjek samo tako nestao, pokazalo se da se tu skriva nešto puno mračnije i strašnije. Preostale tri priče dogodile su se relativno nedavno, a zadnje dvije su zapanjujuće nevjerojatne, bizarne, bolesne i zaista donose priče o cimerima iz najgorih noćnih mora.

U jednoj od njih mlada Amerikanka će požaliti što je za putovanje po završetku fakulteta odabrala Čile gdje će joj jedan od cimera biti serijski prevarant i sociopat iz Danske, a u posljednjoj podijeljenoj u dvije epizode saznajemo da u Americi postoje osobe koje se nazivaju serijskim skvoterima. Jedan takav bolesnik, koji je uz to pravnik po struci i izvrsno poznaje zakone, uništit će živote nekolicini žena u čije se stanove tijekom godina useljavao i koje ga se nikako nisu mogle rješiti.

IMDB LINK 

Primjedbe