INFLUENCER (2022,SAD) - 6,5/10


 

Ako mi netko ili nešto ide na onu stvar posljednjih godina, onda je to iritantni i dosadni ološ koji se naziva influencerima. Očito se ne uklapam u ova današnja vremena idiokracije u kojoj i najveća budala može postati poznata, slavna, paralelno s tim i bogata, a da je zapravo u većini slučajeva riječ o spodobi koja nema veze sa životom. Još nestvarnije mi je da postoje ljudi koji konzumiraju ono što takvi džabalebaroši ne mogu baš reći proizvode, već nude i guraju po tim društvenim mrežama, no takav je svijet danas i dududu, nema nam pomoći.

Možda baš i zato jer prezirem taj fenomen, koncept ovog niskobudžetnog B više trilera, nego horora, mi se svidio i više nego što je trebao jer gdje ćeš ljepše nego kad se pojavi netko tko ubija te tašte, samodopadne egotripere čiji se smisao postojanja sveo na slikanje selfija. I to po mogućnostima na egzotičnim lokacijama na koje obični smrtnik vjerojatno nikada neće stići. Na jednu takvu egzotičnu lokaciju, točnije na Tajland zaputila se i plavojka Madison. Naslikava se ona od jutra do mraka i glupava sljedba misli kako ima ona uzbudljiv život, no stvarnost je potpuno drukčija. Ona se uglavnom ondje dosađuje i to posve sama u luksuznom hotelu s bazenom pošto je njen dečko Ryan u posljednji čas morao otkazati putovanje.

Ipak, kao spas od dosade i prilika da stvarno proživi nešto zanimljivo na tom predivnom kutku svijeta, pokazat će se susret s misterioznom zapadnjakinjom. Ta crnokosa djevojka koja ima nekakvu fleku preko cijele lijeve strane lica vrlo brzo zbližit će se s Madison. Provest će je ona cijelim Tajlandom, pokazati najzanimljivije lokacije, vrlo brzo ove djevojke će se zbližiti, no idila će se prekinuti jedne noći kada se vrate iz izlaska, a netko je provalio u Madisonin apartman. Nestala joj je putovnica i prisiljena se na Tajlandu zadržati još neko vrijeme, a uskoro će slijediti prva iznenađenja u ovom sasvim solidnom trileru / hororu prepunom twistova.

Baš zbog toga što "Influencer" gotovo od samog početka nudi brojna iznenađenja, ne bih puno spoilao radnju. Premda je dosta od tih iznenađenja i preokreta ipak neuvjerljivo, svejedno je film koji je snimio mladi kanadski zaljubljenik u horore Kurtis David Harder bio sasvim solidan. Očito je da je on imao tu skroman budžet i da je angažirao glumce koji su daleko od savršenih, no na nešto takvo smo se već navikli u ovakvim niskobudžetnim hororima. Ipak, daleko od toga da "Influencer" izgleda jeftino i loše. Imamo tu puno kadrova iz zraka koji djeluju gotovo kao da su ispali iz neke turističke razglednice Tajlanda, a zapravo se time želi poručiti da ta nevjerojatna ljepota može skrivati i brojne opasnosti. Iako je očigledno "Influencer" pokušao biti i neka vrste društvene kritike u tome je očekivano potpuno podbacio, no kao triler je bilo to sasvim solidno.

IMDB LINK 

Primjedbe