DISTRITO SALVAJE (2018-19,KOL) - 7,5/10


 

Punih pola stoljeća u Kolumbiji je trajao građanski rat između vladinih snaga i ljevičarskih revolucionarnih gerilaca iz FARC-a. Iako su mirovni pregovori počeli još početkom devedesetih, tek 2016. godine FARC-ovci su konačno odlučili položiti oružje, izaći iz džungli i odlučili se reintegrirati u mirnodopski život. Taj važan događaj poslužio je kao inspiracija Cristianu Contiju, autoru ove akcijske krimi serije koja se protegnula na dvije sezone. I kao što je često slučaj sa serijama, druga sezona ipak kvalitetom nije uspjela pratiti iznenađujuće dobri original, no svejedno je "Distrito Salvaje" ili "Wild District" uzbudljiva, dinamična i zanimljiva serija koja je ujedno i kolumbijski pokušaj odgovora na ipak puno bolji brazilski "Mecanismo".

Jedan od bivših gerilaca koji je sada položio oružje i pokušava se prilagoditi na civilni život je i Jhon Jeiver (Juan Pablo Raba), komandos i pravi stroj za ubijanje koji je među gerilcima završio još kao 13-godišnjak. Jednog dana FARC-ovci su samo stigli u njegovo selo, odveli ga u džunglu te od njega stvorili savršenog ubojicu čije će sposobnosti itekako dobro doći mnogima i nakon potpisivanja mira. Kroz flešbekove u prvoj sezoni postupno doznajemo i detalje iz Jhonovog života u gerilcima, a iako se on ponovno spojio s danas 15-godišnjim sinog kojeg je uspio dobiti u džungli i starom majkom, nije mu zapisano u zvjezdama da živi mirnodopski život.

Njega će angažirati ljudi ambiciozne i pravedničke državne odvjetnice Daniele Leon (Cristina Umana) te će Jhon Jeiver dobiti zadatak infiltrirati se u kriminalnu organizaciju u Bogoti za koju se sumnja da radi za neke tipove koji imaju veze s politikom i koji pokušavaju progurati veliki građevinski poduhvat u glavnom gradu. I baš kao i "Mecanismo", serija je to u kojoj pratimo sveobuhvatnu korupciju koja vodi prema najvišim strukturama, gotovo nedodirljivim ljudima koji zapravo drmaju cijelom političko - gospodarskom scenom Kolumbije. Kvalitetna je to produkcija u kojoj ipak u drugoj sezoni dolazi do određenog pada kvaliteta i priča se tu povremeno razvodnjava i postaje ipak pomalo nerealna da bismo ipak na kraju dobili solidno zaokruženu priču.

IMDB LINK 

Primjedbe