GOD'S TIME (2022,SAD) - 6/10


 

Bio je "God's Time" još jedan moderni američki indie koji je premijeru imao u Tribeci i koji mi je ipak ostao pomalo nedorečen. Debitantski filma Daniela Antebija humorna je drama brza i dinamična, očigledno namijenjena prvenstveno od mladih za mlade. Od početka imamo tu različite moderne vizualne stilove, humor za mlađe američke generacije, brzu montažu i priču osmišljenu gotovo na tragu Scorseseovog "After Hours". Pratimo tu priču nekoliko bivših ovisnika koji se svakog tjedna susreću na onim tipičnim američkim društvima za podršku i pričaju svoje priče.

Šarmantna Regina (Liz Caribel) vječno priča identičnu priču, a u nju su zaljubljeni praktički svi pa tako i najbolji prijatelji Luca (Dion Costelloe) i Dev (Ben Groh), ujedno i narator filma. On se povremeno i izravno obraća gledatelju, a kada jednom prilikom Regina pomalo promijeni svoju standardnu priču, Dev će zaključiti da se ponovno počela drogirati i da je konačno odlučila ubiti svog bivšeg dečka kojeg stalno krivi zbog toga što je postala ovisnica. I od tog trenutka Dev i Luca krenut će u sumanutu utrku New Yorkom kako bi je sprječili u njenom naumu, a "God's Time" se pretvara u neobičan miks "After Hours" i filmova poput onoga o pustolovinama Harolda i Kumara ili onoga gdje oni tipovi što su se noć prije razbili ko rumunjski šumski radnici pokušavaju pronaći auto za koji se ne sjećaju gdje su ga parkirali.

Nažalost, zanimljivi i simpatični stil koji je predstavljen na početku, nakon nekog vremena postaje pomalo zamoran, a i priča se pomalo ispuhuje i kada oni krenu u jurnjavu gradom, sve to prilično počinje sličiti na kliše. Situacije u koje Dev i Luca upadaju grozničavo tražeći Reginu već smo vidjeli u nekim drugim filmovima slične tematike. Zafrkava se "God's Time" i na račun pandemije jer odvija se sve to u koronaško vrijeme te svi nose maske, svi paze da imaju što manje kontakata jedni s drugima. Jak adut je i sama Regina, za Deva i Lucu gotovo pa mitološko stvorenje, prekrasna djevojka koju obožavaju i za koju bi napravili sve, ni ne shvaćajući što ona uopće želi.

IMDB LINK 

Primjedbe