#MANHOLE (2023,JPN) - 3/10


 

Urnebesno blesavim i besmislenim se na kraju pokazao ovaj japanski triler. Iz istočne Azije, pogotovo Južne Koreje i Japana često su stizali high concept trileri čija su rješenja ponekad bila genijalna, a ponekad tako nevjerojatna i besmislena da čovjek mora pomisliti kako nešto takvo uopće nekom padne napamet. Takav je slučaj i s "#Manhole", trilerom koji je gotovo pa one man show i u kojem pratimo pokušaje čovjeka da se izvuče iz rupe na kolniku u koju je upao. Taj čovjek je Shunskuke (Yuto Najajima), poslovni čovjek kojeg u društvu upoznajemo na momačkoj zabavi.

Sljedećeg dana treba on oženiti kćer direktora firme, no pri pijanom povratku kući završit će on na dnu rupe. Čini se da je netko zaboravio staviti poklopac šahte i nesretni Shunsuke se survao unutra, slomio je nogu, ali sva je sreća pa mu je baterija na mobitelu puna. I djeluje ta rupa duboka desetak metara i iz nje ne može van pošto su stare stepenice strgane, a na učestale pozive nitko ga ne shvaća ozbiljno, čak ni policija. Nitko, osim bivše cure, a situacija će postati još bizarnija kada Shunsuke na društvenoj mreži napravi profil koji izgleda kao da je neka zgodna mlada cura upala u rupu.

Krenut će tako u potragu za njim misleći da je to ona razni čudaci, a priča kasnije postaje sve bizarnija, nevjerojatnija i potpuno besmislena. Ne samo da je cijeli koncept nevjerojatno tupav jer u takvoj situaciji bi ga za koju minutu pronašli preko lokacije na mobitelu. A obilno će početi padati i kiša i rupa će se puniti pjenom (?!?) koja će na kraju eksplodirati da bismo na kraju dobili tako glupi twist da je ovaj film potpuno izgubio svaki smisao. Bilo je filmova koji su uspjeli solidno izgurati neki sličan koncept, no ovo se na kraju pretvorilo u suludi i besmisleni revenge triler.

IMDB LINK 

Primjedbe