BAND AID (2017,SAD) - 6/10


Romantične komedije obično i nisu moj izbor filma (kao ni mjuzikli, drame tipa Orkanski visovi, nekakvi emo-tinejdžerski filmovi o tome kako je sjebano i teško biti tinejdžer, filmovi o superjunacima, da ne nabrajam dalje), no nekako sam odlučio dati šansu ovoj indie komedijici / drami. I mogu reći da je Band Aid relativno simpatičan filmić kojeg od A do Ž potpisuje Zoe Lister-Jones, koja je napisala scenarij, režirala film i odglumila jednu od dvije glavne uloge.

U središtu priče je jedan, ajde ne baš premladi, par, onako od oka bi rekao u ranim 30-ima koji se stalno svađa i u jednom trenutku odluče svoju agresiju jedno prema drugom pretočiti u muziku. Mužić i ženica naprave bend i kad osjete da imaju potrebu za svađom, srdžbu pretvore u muziku i sviraju. No, ono što mi je najveći problem kod ovog filma je neujednačenost. I dok je prva polovica stvarno i duhovita i simpatična komedija, drugi dio filma postaje nekako dosadnjikav i previše... cendrav, da se tako izrazim. Kao da se Zoe nije do kraja uspjela odlučiti hoće li od svog redateljskog prijevnca raditi pravu komediju (što svakako ne bi bio loš odabir) ili nekakvu dramicu o muško - ženskim odnosima (boring). Šteta što se do kraja nije odlučila za ovu prvu opciju jer je ovaj film imao potencijala i za nešto višu ocjenu, ima tu stvarno i duhovitih scena na koje se čovjek čak i može nasmijati (po meni prvenstvena zadaća komedija, ma koliko glupa i imbecilna bila, komedija MORA biti smiješna, ako se nijednom ni ne zasmijuljim na nešto što pretendira biti komedija, onda ću to nazvati sranjem).

Nekako mi se čini da bi se ovaj filmek više mogao dopasti ženskoj do li muškoj populaciji, a ako nekoga zanima interesantno rješenje za svađe i probleme u vezi, a još usput ima i glazbenog dara pa staru gitaru i bas u garaži, neka pogleda Band Aid.

IMDB LINK

Primjedbe