ENDINGS, BEGINNINGS (2019,SAD) - 6,5/10


 

Drake Doremus američki je filmaš koji kao da se specijalizirao za romanse. Snimio je on filmove kao što su "Like Crazy", "Breathe In" ili "Equals" koje sam zaobišao, a "Endings, Beginnings" sam iz nekih nepoznatih razloga odlučio ipak pogledati. Ne bih puno izgubio da sam ga propustio, no srećom pa ovo ipak nije bila jedna od onih proljevastih, patetičnih i sladunjavih romansi u kojem jedan od zaljubljenika trči za drugim na aerodromu i zaklinje mu se na vječnu ljubav. Bila je ovo pomalo mračna romansa u kojoj je u središtu pažnje prilično kaotična 30-godišnja wannnabe umjetnica Daphne (Shailene Woodley). Nakon što je prekinula dugogodišnju vezu i dala otkaz na poslu u nekakvoj galeriji, ona se preselila u gostinjsku kućicu svoje starije sestre.

Odlučila je Daphne potpuno promijeniti životne navike, ostavila se pića, droge, tulumarenja, a kao da je odlučila dići ruke i od veza. No, naravno da to neće ići samo tako lako jer će na jednoj fešti koji je organizirala njena sestra upoznati čak dva tipa, Franka (Sebastian Stan) i Jacka (Jamie Dornan). I dok je Jack pisac, nježna dušica koja se posvetila akademskoj i spisateljskoj karijeri, Frank je naizgled jedan od onih slobodoumnih tipova, nepredvidiv je, strastven i uvijek spreman za avanture. Oba tipa podjednako će privući Daphne, a ona će se upustiti u vezu s obojicom, u početku ni ne znajući da su Jack i Frank zapravo najbolji prijatelji.

Kao da se Daphne neće moći odlučiti između ove dvojice pa će se odlučiti za obojicu, no valjda svi dobro znamo da to obično i nije dugoročno moguća opcija, osim ako nisi katarski šeik pa je normalno da imaš cijeli harem. S obzirom da Daphne nije katarski šeik, a da ima i dugu povijest donošenja pogrešnih odluka, jasno da ovo baš i ne može najbolje završiti. Nije "Endings, Beginnins" uspio pobjeći od klišea očekivanih u ovakvim situacijama, no nije to bilo ni toliko loše i nezanimljivo. 

IMDB LINK 

Primjedbe