SHADOW IN THE CLOUD (2020,SAD) - 1/10


 

Ova budalaština od filma ozbiljan je kandidat za najlošiji film koji sam uspio pogledati u zadnjih godinu dana, a što je najgore od svega, "Shadow in the Cloud" uopće u početku nije odavao dojam da bi mogao biti baš pravi monumentalni treš, jedan od onih toliko glupih filmova da su zapravo smiješni. Ljeto je 1943. godine, a mlada časnica Maude Garrett (Chloe Grace Moretz) dobila je zadatak da s Top Secret dokumentima u kovčegu avionom otputuje iz Novog Zelanda na Samou. I ukrcat će se ona u saveznički B-17 bombarder u kojem su, naravno, isključivo muški članovi posade koji prema njoj pokazuju otvoreno nepovjerenje i onaj tipični muški vojnički seksizam. Nije im baš po volji što je žena s njima u borbenom avionu, a ubrzo će je i srtrpati u posebnu kabinicu ispod trupa aviona.

I djeluje sve to klaustrofobično, čuje Maude preko slušalica kako se članovi posade sprdaju iz nje i vrijeđaju je i nije to nimalo ugodno. No, bit će to tek nagovještaj ozbiljnijih problema jer ubrzo će se u blizini pojaviti i japanski avioni, a baš kao u jednoj od epizoda kultne "Zone sumraka", Maude će se učiniti da je neko čudovište na krilu aviona. Ono što je u početku izgledalo kao minimalistička drama o djevojci koja mora preživjeti nelagodno i zatucano muško društvo na koje je osuđena u avionu, pretvorit će se u potpuni idiotizam. Kako će vrijeme prolaziti, postajat će ovo sve bedastije i bedastije da bi se na kraju pretvorilu u potpunu besmislicu koja je čisti treš. Žanrovski je "Shadow in the Cloud" čudan mutant fantazije, horora, akcije i ratne drame i bio je ovo užasavajući i totalno bedasti miks ratnog filma začinjenog s gremlinskim kaosom i usiljenim i besmislenim i jadnim Girl Powerom za kojeg mi i dalje nije jasno kako sam ga uspio do kraja pogledati.

IMDB LINK

Primjedbe

  1. Naravno da je na metacriticu na 66/100 jer se valjda kritičari boje ići protiv luđaka iz cancel kulture (girl power, blm, ... )

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar