BEHIND HER EYES (2021,GBR) - 7/10


 

Louise Barnsley (Simona Brown) samohrana je majka, razvedena žena u kasnim dvadesetima kojoj će jedan noćni izlazak potpuno promijeniti život. Nakon što joj prijateljica u zadnji čas otkaže dogovor, Louise će izaći u bar sama i slučajno upoznati mladog i šarmantnog, no tajanstvenog tipa za kojeg će se sljedećeg jutra ispostaviti da je njen novi šef. David Ferguson (Tom Bateman) je psihijatar koji je upravo počeo raditi u privatnoj klinici u kojoj je Louise tajnica, a istog dana Louise će shvatiti da je David oženjen. I to za Adele (Bonova kćer Eve Hewson), lijepu čudakinju koja je ujedno i nasljednica obiteljskog bogatstva s tajanstvenom i misterioznom prošlošću. Iako će se Louise ubrzo upustiti u romansu sa svojim šefom paralelno će se ona sprijateljiti i s Adele, a ono što je možda i krenulo kao neobični ljubavni trokut, pretvorit će se u mračni, psihološki (čak i nadnaravni) triler prepun tajni, iznenađenja i potpuno neočekivanih obrata.

Iako je cijela ova priča bila malo nategnuta, pokazao se "Behind Her Eyes" kao sasvim solidan noirovski triler začinjen romansom i nekim nadnaravnim dodacima. Iako imamo tu zapravo tri glavna lika, cijela je priča ispričana iz perspektive Louise, prosječne londonske djevojke koja će se upetljati u nesređene odnose među supružnicima. Činit će nam se u pojedinim trenucima da i David i Adele zapravo manipuliraju njome i razmišljat ćemo tko je zapravo bad guy ili bad girl u tom braku i koji vrag zapravo Davida drži zajedno s Adele ako je očigledno da tu više nema ljubavi. Paralelno s glavnom narativnom linijom, povremeno ćemo kroz flashbackove pratiti i Adelinu priču iz prošlosti te ćemo uz to dobivati sve bolji uvid u njihov odnos. Već u prvoj epizodi ćemo saznati tako da je Adele nekoć doživjela psihički slom i da je neko vrijeme provela u ustanovi za mentalno oboljele.

No, je li ondje završila jer je stvarno bolesna ili ju je ondje pospremio markantni mužić sa škotskim naglaskom koji voli šarati kako bi je držao pod kontrolom i kako bi joj oduzeo poslovnu sposobnost da može raspolagati njenim bogatstvom? Manipulira li možda Adele zapravo s Davidom te ga zbog nečega drži u šaci, ucjenjuje i okreće sve protiv njega, a u svoju korist? Osmislio je ovu seriju ugledni britanski televizijski producent i scenarist Steve Lightfoot koji je prethodno radio na mnogim poznatim sadržajima kao što su "Punisher", "Narcos" ili "Hannibal" prema istoimenom romanu britanske književnice Sarah Pinborough. Iako "Behind Her Eyes" ima određenih problema i odeđene transformacije i preokreti djeluju tu ne samo pomalo neuvjerljivo, već i manipulativno i nelogično, svejedno je ovo bilo solidno.

IMDB LINK 

Primjedbe