RECALLED (2021,KOR) - 7/10


 

Da su Koreanci pravi majstori trilera već odavno smo znali, a ovim misterioznim psihiloškim trilerom to je potvrdila i tamošnja iskusna scenaristica You-min Seo kojoj je "Recalled" bio redateljski debi. Intrigantan je to film koji drži pažnju gledatelja do samog kraja, a preokreti i iznenađenja nisu isforsirani i pretjerani što je nerijetko bio slučaj i što me uvijek strašno živciralo. Ovaj puta scenaristički je to odrađeno na zadovoljavajući način, a u središtu priče je mlada žena Soo-jin (odlična Seo Ye-ji) koja je poslije nesreće izgubila pamćenje. Dok se ona pokušava prisjetiti svog života, o njoj se brine njen zaštitnički raspoloženi muž Ji-hoon (Kim Kang-woo).

No, Soo-jin vrlo brzo postaje dosta čudna cijela ta priča pa i muževe namjere te shvaća da se tu nešto neobično događa. Na sve to nadovezat će se i vizije, nasumična sjećanja ili miks svega toga i u jednom trenutku ona će početi vjerovati kao da može predvidjeti budućnost. U jednom trenutku će susresti neku osobu i kao da će zamisliti nešto što će se dogoditi, a točno tako će se sve to odigrati i u stvarnosti. Iako će joj liječnica reći da pati od deluzija što je valjda normalno za osobe u njenom stanju, Soo-jin će postajati se uvjerenija da stvari baš i nisu onakve kakvima se čine i da njezin naizgled dobrohotni mužić baš i nema najpoštenije namjere.

Štoviše, gledatelju vrlo brzo postaje jasno da Ji-hoon nešto tu mulja,  a priča će se tu jako zanimljivo zapetljavati sve do finiša u kojem će nam konačno sve ipak biti razjašnjeno. Pokazao se "Recalled" kao zanimljiv, uzbudljiv i intrigantan psihološki triler s glavom i repom koji je još jednom potvrdio da su Koreanci zaista nenadmašni po pitanju žanrovskog filma.

IMDB LINK 

Primjedbe