SHE CAME TO ME (2023,SAD) - 6,5/10


 

Ono što je izgledalo kao glavni zaplet radnje ispostavit će se tek kao jedan od pozapleta u romantičnoj humornoj drami već iskusne američke nezavisne filmašice Rebecce Miller. Djeluje "She Came to Me" na trenutke kao prava farsa, na trenutke kao romansa, na trenutke kao drama, a svi ti bezbrojni podzapleti koje pratimo na početku do kraja će se povezati. Ne može se poreći da ima ovaj film šarma i da je uspjela Miller tu okupiti respektabilnu glumačku ekipu koja je u solidnoj formi, no jednostavno mi je ostalo sve to malo nedorečeno. Ipak, mora se priznati da se razvoju situacije kao ovdje jednostavno nisam nadao jer kao što kratki opis filma na IMDB-u sugerira, skladatelj u kreativnoj krizi upustit će se u vanbračnu avanturu koja će ga inspirirati za novu operu.

Taj skladatelj je Steven (Peter Dinklage) koji je oženjen za psihijatricu Patriciu (Anne Hathaway), a žive oni s njenim 18-godišnjim sinom iz prethodnog braka Julianom (Evan Ellison). On je pak u vezi sa 16-godišnjom učenicom Terezom čija je majka Magdalena (Joana Kulig) imigrantica iz Poljske koja radi kao čistačica za Patriciu i Stevena. Naravno da niti jedni roditelji ne znaju da su njihova djeca u vezi, a iako Magdalena nije udana za svog partnera Treya, on je službeno posvojio Terezu i tip koji je jedan od onih čudaka koji sudjeluje u rekreiranju bitki iz američkog građanskog rata, njih obje drži pod strogom kontrolom.

S druge strane, vječno mrzovoljni i nezadovoljni Steven koji već polako očajava zbog kreativne krize ide užasno na živce Patriciji koja će ga jednog dana potjerati iz kuće u šetnju s psom kako bi razbistrio glavu. A umjesto bistrenja glave završit će on ubrzo u krevetu s Katrinom (Marisa Tomei), kapetanicom broda tegljača koja je ovisnica o seksu i ljubavi. Bit će Katrina i prava muza za Stevena jer će on po njenom liku koji je tek ovlaš upoznao kreirati glavnu junakinju nove opere koja će odmah postati veliki hit. I sve te ludosti koje ćemo ovdje vidjeti nekako će se do kraja povezati u ovoj ipak na kraju solidnoj humornoj romantičnoj drami.

IMDB LINK 

Primjedbe