SKINCARE (2024,SAD) - 7/10


 

Postoji onaj jedan izrazito loš vic koji kaže da se jednom neka osmogodišnja djevočica namazala kremom koja pomlađuje deset godina pa se vratila u pi.ku materinu. U industriji pomlađivanja je i glavna protagonistica ovog čak pomalo crnohumornog trilera čija se radnja odvija u sadašnjosti, ali snimljen je u stilu caper krimića iz osamdesetih kakva je tada snimao Brian de Palma. Hope Goldman (Elizabeth Banks) predstavlja se kao kraljica njege kože u Hollywoodu i svim silama se ona trudi održati privid da joj ide sjajno, da su njeni originalni preparati napravljeni u Italiji najbolji i da joj nitko od konkurenata nije ni blizu. No, zapravo je ona do grla u dugovima i sve ovisi o tome kako će joj ići prodaja najnovijeg proizvoda koji žestoko promovira.

I k'o za vraga, točno preko njenog salona, svoj salon za brigu o koži otvorit će mladi konkurent Angel (Luis Gerardo Mendez). Ali to i neće biti najveći problem za Hope jer netko kao da će je početi sabotirati i uništavati je i poslovno i privatno. Prvo će joj netko hakirati e-mail i poslati sramotnu poruku svim mušterijama i poslovnim partnerima, a bit će to samo početak potpunog kaosa u koji će se njen život početi pretvarati. Iako Hope vjeruje da može sve držati pod kontrolom, neće to baš ići samo tako, a nije teško za pretpostaviti da će novi susjed biti prvi na listi sumnjivaca za sve gore spačke koje joj se događaju.

I bio je "Skincare" iznenađujuće zabavan triler, čak pomalo i sa satiričnim duhom jer suptilna je to zafrkancija na račun opsesije da se svi žele osjećati i izgledati mlađe. Pa iako je očito kako je Hope žena u srednjim godinama, mora ona zbog prirode svog posla također i dalje izgledati mladoliko, atraktivno, a iako nakon nekog vremena i nije tako teško pretpostaviti tko bi mogao biti taj koji je proganja, svejedno je ovo bio dobar film. Najjači adut svakako je Banks koja je sjajna kao iskusna žena premazana svim mastima koja jako dobro zna što muškarci s kojima je u kontaktu zbog raznih razloga žele od nje, ali i kako i dalje ostati u dobrim odnosima s njima, a da im ne da ono što žele. Premda do kraja to možda i djeluje pomalo bedasto, svejedno je bio "Skincare" film koji skriva neka iznenađenja.

IMDB LINK 

Primjedbe