THE PERFECT COUPLE (2024,SAD) - 8/10


 

Okupila se u ovoj mini-seriji zaista respektabilna glumačka postava koju predvode Nicole Kidman i Liev Schreiber kao taj savršeni par iz naslova. No, već nekoliko minuta prve epizode bit će nam jasno da su slavna spisateljica Greer Garrison i njen muž, bogati aristokrat s istočne američke obale Tag sve samo ne savršen par. Ali nisu oni samo jedini nesavršen par ovdje, već ima tu pregršt svakakvih parova koji su se okupili u njihovom luksuznom imanju na otoku Nantucketu gdje se treba održati svadba njihovog srednjeg sina Benjia (Billy Howle). I to s običnom pučankom Amelia (Eve Hewson). Na njihovu žalost, vjenčanje će morati biti odgođeni jer će već nakon prve noći u moru biti pronađeno tijelo Amelijine kume Merritt (Meghann Fahy), a glavno pitanje u sljedećim epizodama će glasiti tko ju je ubio?

I snimila je danska oskarovka Susanne Bier (Brothers, After the Wedding, In a Better World) koja se posljednjih godina žestoko prebacila na snimanje američkih serija, zanimljivu i kvalitetnu misterioznu crnohumornu dramu koja tematikom mrvicu podsjeća na ipak puno bolji "White Lotus". Zapravo u posljednje vrijeme svjedočimo pravoj epidemiji tih više ili manje satiričnih sadržaja o bogatim i moćnima koji će se naći u problemima. O bešćutnoj i beskrupuloznoj eliti koja je uvjerena da može sve i da se može provući baš sa svime. Takvo mišljenje o sebi imaju uglavnom svi prošireni članovi ove aristokratske obitelji koja besramno troši novac koji su naslijedili od predaka i koji Greer zarađuje štancajući ljubiće, a sve kao da ih na okupu drži upravo gotovo pa ladymacbetovska Greer u izvedbi Kidman koja je zadnjih godina počela naveliko glumiti u televizijskim serijama, čak imam dojam da je ima i previše.

Naravno da oni prema van nude privid savršene obitelji i sve obiteljske tajne se pažljivo skrivaju i paze da ne iscure van tog uskog kruga u koji bi uskoro trebala ući i Amelia. Od poznatih lica tu su i Dakota Fanning kao trudna supruga najstarijeg sina Thomasa (Jack Reynor), razmaženog snoba koji je do grla u dugovima i nestrpljivo čeka da najmlađi brat Will navrši 18 godina pa da razdjele nasljedstvo. Diva francuskog filma Isabelle Adjani je Isabel, stara obiteljska prijateljica i očigledno nekadašnja Tagova ljubavnica koja se sada prebacila na Thomasa dok je Donna Lynne Champlin detektivka iz grada koja je poslana kako bi razriješila potencijalno ubojstvo.

I pretvorit će se to u uvrnuti whodunnit u kojem ćemo do kraja saznati ne samo tko je od brojnih gostiju večeri prije vjenčanja ubojica, već i brojne tajne ove ekstravagantne obitelji. Do kraja će se to pretvoriti u potpuni kaos jer praktički u svakoj epizodi će nam se činiti da je ubojica netko drugi, a povremeno ćemo kroz flešbekove i to uglavnom dok policajci ispituju sumnjivce, dobivati uvid u posljednje sate nesretne Merritt. Premda "The Perfect Couple" ne spada u sam vrh televizijske produkcije, ni blizu, svejedno je to bilo zabavnije i zanimljivije od velike većine onoga što se može pronaći na bespućima Netflixa.

IMDB LINK 

Primjedbe