REBOOT (2022,SAD) - 6,5/10


 

Zadnjih godina iznimno sam oprezan kad su u pitanju humoristične serije i "humoristične" serije. Ovo pod navodnicima mislim one koje su nominalno humoristične i pretpostavlja se da bi trebale biti ako već ne smiješne, duhovite, onda barem satirične, pametne i otrovne, no obično se dogodi da svi ti razvikani sadržaju budu tako neduhoviti i izazivaju potpuno susramlje koliko je to bijedno i jadno. Nažalost, pokazalo se da je "Reboot" više humoristična serija s navodnicima, nego humoristična serija uz koju će se čovjek nasmijati iako ideja tu definitivno nije loša te je i početak obećavajući.

Kako danas živimo u vremenu kad se čini da se samo nešto reciklira i da nove ideje kao da ne postoji, tako je i Steven Levitan, jedan od kreatora popularne serije "Modern Family" (koja mi također nikad nije sjela) došao na ideju da bi mogao snimiti seriju o rebootu fikcionalnog sitcoma otprije petnaestak godina. I čini se da je "Step Right Up", serija koja je nekoć proslavila Reeda (Keegan Michael Kay), Claya (Johnny Knoxville), Bree (Judy Greer) i Zacka (Calum Worthy) jedna od onih tipičnih bezveznih sladunjavih sitcoma tipa "Puna kuća" kakvi su se na vagone nekoć štancali. Svi ti glumci koji su nekoć bili zvijezde u međuvremenu su potonuli u potpuni zaborav i svi oni će s oduševljenjem prihvatiti ideju reboota serije na koju je došla mlada indie scenaristica Hannah (Rachel Bloom) koja planira stari i izlizani materijal osuvremeniti i prilagoditi za nove streaming generacije.

I taj njen pitching ideje streaming platformi koja zvuči gotovo suludo i apsurdno kao ideje koje Larry David stalno pitcha u svojoj genijalnoj seriji "Curb Your Enthusiasm" će iznenađujuće proći. Krenut će snimanje reboota, no prvi problemi će nastati kada scenarističkom timu bude pridodan kreator originalne serije Gordon (Paul Reiser) koji je ujedno i Hannin otac. Premda će "Reboot" čak i solidno krenuti, kao fina satira na dašanji TV, medije, film i cijeli taj biznis koji se pretvorio u ogromni korporativni biznis koji ne vode kreativni ljudi s idejama, već data researcheri, algoritmi, neke idiotske analize, brzo će se to pretvoriti u jednu od onih generičkih, sladunjavih "humorističnih" serija koje pokušava parodirati.

IMDB LINK 

Primjedbe