OTHER PEOPLE'S CHILDREN (2022,FRA) - 6,5/10


 

Ovaj puta IMDB me naveo na krivi put jer u opisu filma francuske filmašice poljskog porijekla Rebecce Zlotowski stoji da je riječ o komediji - romansi - drami. Pokazalo se da film premijerno prikazan u natjecateljskom programu festivala u Veneciji i nema baš puno veze s komedijom, već je "Les enfants des autres" ili "Other People's Children" više psihološka drama s elementima romanse. Belgijska glumica Virginie Efira ponovno je tu u dobroj formi i to kao 40-godišnja nastavnica Rachel, žena koja se čini ispunjenom i sretnom bez obzira što je solo.

No, i to će se ubrzo promijeniti jer na tečaju gitare upoznat će ona još koju godinu starijeg Alija (Rochdy Zem), razvedenog oca petogodišnje djevojčice. I upustit će se oni brzo u strastvenu vezu, a i Rachel će se vrlo brzo povezati s malenom Leilom. No, vrijeme provedeno u društvu Alijeve kćeri koja će joj se vrlo brzo uvući pod kožu, kao da će je podsjetiti na činjenicu da njen biološki sat curi sve brže i da ima sve manje vremena da i sama postane majka. Iako o tome prije, dok je bila sama, možda i nije razmišljala, Rachel će se početi suočavati sa činjenicom da je to ono što želi, pogotovo nakon što i njena mlađa sestra ostane trudna, no pitanje je ima li Ali iste planove.

I snimila je Zlotowski suptilnu, fino promišljenu i realnu dramu koja izbjegava upadanje u sentimentalnost i patetiku. Nije Rachel neka očajnica koja po svaku cijenu želi iskoristiti taj kratko otvoreni prozorčić koji joj je još ostavio njen biološki sat, već ona realno sagledava svoju situaciju. Iako je odlučila uložiti sve da njena veza uspije, shvaća da Aliju nikad neće biti na prvom mjestu koliko god se trudila i suočena je s realnosti onakva kakva ona jest. Bio je "Other People's Children" jedan od onih tipičnih malih, delikatnih, intimnih, dirljivih francuskih filmova koji kvalitetno prikazuju realne i životne situacije koji se uz pametan scenarij ističe sjajnom izvedbom glavne glumice koja je posljednjih godina očito u životnoj formi.

IMDB LINK 

Primjedbe