THIS IS YOUR DEATH / THE SHOW (2017,SAD) - 1/10

 
Iako mi se na prvu ideja ovog filma činila zanimljivom, pokazalo se da je zapravo riječ o najobičnijoj morbidnoj i neukusnoj debilani, koju sam morao ugasiti već nakon 35 minuta. Potajno sam se nadao da bi ovaj televizijski film s dosta poznatih lica u glumačkoj postavi i u režiji Giancarla Esposita mogao biti na tragu legendarnog Networka, no nekako sam ipak pretpostavljao da to neće biti slučaj. Ni blizu. I dok je Network s nezaboravnim Peterom Finchom kao poludjelim televizijskim voditeljem Howardom Bealom, kojeg njegova mreža nastavi eksploatirati svjesna da je čovjek potpuno izgubio razum, ovdje je razum potpuno izgubila ekipa koja je snimala ovaj film.
Nekakva ideja ovog filma vrlo vjerojatno je bila kritika pošasti zvane reality showovi, po mom mišljenju najimbecilnijeg programa koji se može zamisliti, no realizirano je to na sasvim loš i jadan način. Nakon što  za vrijeme emitiranja uživo emisije o nekakvim udavačama za miijunaše, jedna od njih popizdi pa pred kamerama ubije mladoženju pa sebe, direktorica programa mreže dođe na ideju da bi mogli raditi reality show u kojem će se ljudi ubijati pred kamerama. Iako pet minuta prije isti taj voditelj u vijestima uživo doživi bealovski moment, on pristane na to, ali samo ako će se raditi po njegovim uvjetima i ako će takva emisija imati nekakav ljudski, emotivni i humanitarni karakter. Već ovo mi je bilo sasvim dovoljno da se skoro momentalno ne ispovraćam, a sadržaj želuca i fini ručak koji sam maloprije natrpao u sebe umalo je opet izletio na patos kad je krenula prva emisija tog ultraimbecilnomorbidnog reality showa. Kad je prva kretenkinja koja se odlučila ubiti pred kamerama to i učinila i to na način da je u kadu u kojoj stoji bacila kazetofon, nisam imao izbora nego zauvijek raskinuti veze s ovim govancem i pokušati ga što prije istisnuti iz pamćenja.
This is your death ili The show (što je s tim novim filmovima da imaju dva alternativna imena, još jedna debilana) stvarno je jadan pokušaj nekakvog kritičkog obračuna s najglupljim mogućim televizijskim programom. U stilu glupošću protiv glupošću, a nadam se samo da neka imbecilna televizijska kuća u ovom filmu neće dobiti ideju za podizanje gledanosti. S obzirom na ukus publike, to me zapravo i ne bi previše začudilo. Kad imamo debile koji mršave pred kamerama, debile koji se prežderavaju pred kamerama, debile koji po cijeli dan sjede zatvoreni u nekakvoj kući, debile koji pred kamerama jedu štakore i žohare za 20 dolara, debile koji pred kamerama piju pišalinu, zašto ne bismo imali i debile koji se pred kamerama ubijaju?

IMDB LINK

Primjedbe