WOUNDS (2019,SAD) - 3/10



Iranac s boravištem u Londonu Babak Anvari predstavio se prije nekoliko godina upečatljivim hororom "Under the Shadow" snimljenim na perzijskom u iransko - britanskoj koprodukciji i za njega je čak dobio nagradu britanske filmske akademije za najboljeg dugometražnog debitanta. Moram priznati da sam dosta očekivao što će od ovog očigledno talentiranog scenarista / redatelja biti dalje, no njegov prvi film snimljen na engleskom jeziku pokazao se, blago rečeno, kao potpuni užas. "Wounds" je jedan od onih filmova bez ikakvog glave i repa, bez i najmanjeg smisla i ulazi u uzak krug najgorih filmova koje sam gledao u zadnjih godinu dana. Pošlo je ovdje po zlu sve što u pravilu može poći po zlu kada su filmovi u pitanju. Od potpuno besmislene priče koju je sam Anvari napisao prema romanu izvjesnog Nathana Balligunda "The Visible Film" pa sve do toga da će se ionako slabašna priča zaključiti tako imbecilnim finalom da mi je došlo da bacim laptop u zid nakon što je završila ova bedasta kombinacija horora i psihološkog trilera.

Tek donekle, da ne bude baš ona najgora ocjena, ovaj je film izvukla korektna glumačka postava koju predvodi u zadnje vrijeme sve zaposleniji Armie Hammer (Cal me by Your Name, Lone Ranger, The Man from UNCLE). Nakon što je odustao od studija, on se zaposlio kao barmen u valjda najgoroj rupčagi u New Orleansu, gdje se skuplja bit će najgori ološ i najgori pijanci. Ipak, dolazi tamo redovito i njegova nekadašnja kolegica Alicia (također sve zaposlenija Zazie Beetz koja je nakon uloge u Atlanti nanizala dosta dobrih uloga pa je tako pamtimo i u Jokeru), u koju je Will i dalje zaljubljen iako je u vezi sa studenticom Carrie (Dakota Johnson). Nakon što jedna večer u baru završi masovnom tučnjavom, Will će pronaći mobitel koji je ondje ostavila skupina studenata. Kako bi došao do vlasnika, Will će nekako otključati mobitel, a naći će ondje neke zbilja uznemirujuće fotografije i videa.

Sve ono što će se događati na mobitelu, počet će se događati i u stvarnosti tako da će se i njegov život ubrzo pretvoriti u još gori kaos nego inače. Stalno će ga pratiti nekakvi žohari, pokušava se postići tu nekakva jeziva atmosfera, koja nas valjda navodi da se upitamo događa li se sve ovo u stvarnosti ili je sve to samo u Willovoj glavi. Gotovo ništa mi u ovom filmu nije imalo apsolutnog nikakvog smisla, a uz to Anvari nije ni izbliza uspio postići onaj jezivi, nelagodni efekt što mu je itekako pošlo za rukom u "Under the Shadow". Nakon što je premijeru imao na Sundance film festivalu, "Wounds" nije ni stigao do kina, već je odmah završio na nekoj od streaming platformi, mislim Huluu. S razlogom.

Primjedbe